Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Mi kell a világvégéhez? És mennyi az esélye?

Ezredforduló, maja naptár, 2012 - az utóbbi szűk másfél évtizedben gyakran hallhattunk a világvégét hirdető próféciákról, igaz, nem meglepő módon egyik sem vált valóra. Akad azonban olyan fenyegetés, amely csakugyan végzetes lehet civilizációnkra (még ha nem is olyan gyakori, mint azt a hollywoodi szuperprodukciók sugallják): a meteorbecsapódások.

A közelmúlt két, földközelben elhaladt aszteroidája, illetve a tavalyi cseljabinszki meteorrobbanás ürügyén érdekes cikk olvasható arról, hogy mekkora az esélye egy égből jövő katasztrófának: Mekkora veszélyt jelentenek a meteorok?

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!