Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Az új Kozmosz-sorozat londoni világpremierje

Ahogy egy korábbi cikkünkben már említettük, az Egyesült Államokban már megkezdődött, hazánkban pedig március 16-án indul a Kozmosz: Történetek a világegyetemről című sorozat, mely Carl Sagan 1980-as legendás ismeretterjesztő filmsorozatának újragondolása. Az új változat az eredeti sorozat hangvételével, de az azóta megszületett új eredmények beépítésével, valamint az új televíziós technikák felhasználásával igyekszik népszerűsíteni a természettudományokat.

A sorozatot 171 országban, 45 nyelvre lefordítva mutatják be, hazánkban a National Geographic Channel mutatja be március 16-án este 22.00 órai kezdettel.

A londoni világpremieren jelen volt egy magyar tudósító is, és a bemutató ürügyén további részleteket oszt meg az olvasókkal az új Kozmosz készítéséről, propagálásáról (pl. kiderül, hogy maga Barack Obama ajánlotta országa lakosságának figyelmébe). Hamarosan olvasható lesz az alkotókkal készített interjú is.

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!