Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Petőfi Barguzinban?

Huszonöt évvel ezelőtt került újra előtérbe az a régen született elmélet, miszerint Petőfi nem is esett el a segesvári csatában, hanem messze hazájától, a szibériai Barguzinban hunyt el jóval később. Egy gazdag vállalkozó, Morvai Ferenc és Kiszely István antropológus szervezett expedíciót Petőfi maradványainak felkutatására. Az eredmény nagy port kavart fel, amiről akkor az MTA is állásfoglalást tett közzé, a Természet Világában pedig egy kétrészes cikket is publikáltak (1. rész2. rész). Három évvel ezelőtt a Nyelv és Tudomány portál tett kísérletet a történések összefoglalására.

Források:

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!