Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tíz év fogyókúrás könyvért

Tíz év szabadságvesztésre ítélték a híres amerikai TV személyiséget Kevin Trudeau-t. Trudeau számos "self help" könyv írója: Natural Cures 'They' Don't Want You to Know About, a Debt Cures 'They' Don't Want You to Know About, és a mostani per tárgya a The Weight Loss Cure 'They' Don't Want You to Know About. Ez utóbbiból több mint 850 ezer példányt adtak el, és a bevétele 39 millió dollár (több, mint 8 milliárd forint) volt. A bíróságok, hatóságok már sok éve bírkóznak Trudeau-val, mivel gyakorlatilag minden könyve, beszéde hemzseg a valótlan, félrevezető állításoktól.

Trudeau most állítása szerint "megvilágosodott" és más (jobb?) ember lett belőle. Védője szerint a 10 év aránytalanul sok ahhoz képest, hogy csak 30 dollár kárt okozott az embereknek. Ennyi lenne ugyebár a könyv darabonkénti ára. A bíró azonban hajthatatlan volt. Állítása szerint Trudeau semmibe vette a hatóságok ellene hozott határozatait az 1990-es évek óta: "Úgy kezelte a szövetségi bíróságok határozatait, mintha azok csupán javaslatok lennének... vagy akadályok, amiket meg kell kerülni, vagy negligálni azokat."

Rossz nyelvek szerint Trudeau már készül új könyve megírására: Fogház tippek, amit nem akarnak hogy megtudj.

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!