Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Még mindig nincs meg a rák ellenszere - bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal 21 000 000 Ft-ra bírságolta a MAX-IMMUN Rák- és Immunkutató Kft-t, mert jogszerűtlen módon népszerűsítette a különböző gombakivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítőit, bizonyítatlan állításaival hosszú időn keresztül megtévesztve betegségük miatt különösen sérülékeny embereket.

A GVH többek között azt is súlyosbító körülményként értékelte, hogy a megtévesztő reklámozás több mint egy éven keresztül tartott, így a fogyasztók széles rétegéhez jutott el.

A versenyhivatal sajtóközleménye itt olvasható, az előzményekről és a cég eljárásával kapcsolatos aggályokról itt található bejegyzés.

(A teljesség kedvéért megjegyezzük, hogy a megbírságolt kft. közleményben reagált az ítéletre.)

 

 

 

Facebook
vitaterep

 

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!