Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Új sorozat a táplálkozás alapkérdéseiről

Az elmúlt évtizedekben folyamatosan jelentek meg újabb és újabb, gyakran egymásnak gyökeresen ellentmondó diéták, amelyek ideálisként hirdették-hirdetik magukat, azonban egy területen mindannyian hasonlók: a tudományos alapokat szinte teljesen nélkülözik. A különböző étrendekről szóló cikkek, könyvek jobb esetben sem mennek tovább a felszínes általánosításoknál, de sajnos gyakran találkozunk hajmeresztő áltudományos megállapításokkal.

Ebben a zűrzavarban hiánypótló sorozat indult az Alimento blogon, amely a táplálkozással kapcsolatos alapismereteket tárgyalja. A sorozat első része itt található:

A táplálkozás alapkérdései

 

 

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!