Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Duda Ernő: Természetes vagy mesterséges?

A májusi TEDxDanubia 2014 rendezényen a Szkeptikus Társaság egyik korábbi alelnöke, Duda Ernő tartott előadást "Természetes vagy mesterséges?" címmel. Az előadásban frappáns példákkal mutatja be az életerő elméleten alapuló "mesterséges" megkülönböztetés tarthatalanságát, és rámutat a különböző anyagok közti lényeges különbségek természetére.

Duda Ernő már korábban is tartott előadást ezen a fórumon. A TEDxDanubia 2011 rendezvényen "Felelősség" című előadásán a döntéshozók, kutatók, törvénykezők felelősségéről beszélt a "konvencionális" és "alternatív" gyógyászati szerek, beavatkozások engedélyezése kapcsán.

Az idei előadás (angol nyelvű):

&

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!