Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Jósoljunk hibátlanul - előre

A nemrég véget ért labdarúgó világbajnokság kapcsán több sikeres jóslatról is olvashatunk: az egyiket egy bűvész készítette, és nyilvánvalóan trükkről van szó, ezzel nincs semmi baj. Egy másik esetben azonban a twitteren található az a jóslat, amely előre megmondta a döntő eredményét, a gólszerző nevét, és azt, hogy mindez a hosszabbítás második félidejében fog bekövetkezni.

Az urbanlegends blog nem volt rest és nyomába eredt a kérdésnek: kiderült, hogy az alkalmazott módszerrel bármiről könnyűszerrel gyártható előre "jóslat", amely így természetesen 100%-os hatékonysággal teljesül.

A részletek itt olvashatók.

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!