Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Megtévesztő őssejtbanki hirdetésért bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal megállapítása szerint a Cord Blood Center s.r.o. és magyarországi fióktelepe megtévesztette a fogyasztókat az őssejtbanki tevékenységet népszerűsítő hirdetéseivel, ezért 7 000 000 Ft bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

A GVH súlyosbító körülményként értékelte a bírságkiszabás során azt, hogy vállalkozások elsősorban gyermekvállalást tervező, illetve gyermeket váró fogyasztókat céloztak meg és ez a fogyasztói kör az átlagosnál érzékenyebb a születendő gyermek egészségével, későbbi esetlegesen szükségessé váló gyógyításával kapcsolatos tájékoztatások iránt.

A részletes indoklás a valótlan állítások tételes felsorolásával a Gazdasági Versenyhivatal közleményében található.

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!