Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ismét bírságolt a GVH

Tartalomjegyzék
Ismét bírságolt a GVH
2. oldal
Minden oldal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezúttal három különböző, étrend-kiegészítőket forgalmazó céget bírságolt meg. Valamennyi céget elmarasztalták a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt, valamint két kft-t megtévesztő összehasonlító reklámok hirdetésében is vétkesnek találták.

Nem először fordult elő, hogy különböző cégek gyógyhatást tulajdonítottak az étrend-kiegészítőknek, holott ez élelmiszernek minősülő termékek esetében ez nem megengedett. Jelen esetben a hivatal nem vizsgálta az állítás valóságtartalmát, hanem a jogszabályi előírások be nem tartásáért szabta ki a bírságokat. A három cégnek együtt 6 090 000 Ft-ot kell befizetnie. 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!