Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

GMO: még sok a teendő a politika és a tudomány összebékítésén...

Alig néhány nappal azután, hogy egy értelmes cikkről tudósíthattunk a genetikailag módosított növényekkel kapcsolatban, hazánk szakminisztere furcsa bejelentéssel "örvendeztette meg" a tudomány képviselőit: tervei szerint egész Európát génmódosított élelmiszerektől mentessé kellene tenni, mondván, "közös felelősségünk, hogy biztonságos élelmiszerek kerüljenek az asztalra." Természetesen a tudomány képviselői ezúttal sem jelennek meg sehol, maradnak a politikusok - és a génmódosításoktól mentes növények mellett a tudománymentesség... A felvilágosítás terén tehát még igen hosszú út áll előttünk.

A hír olvasható a kormányzati portálon, valamint többek között az origo hírportálon is.

Facebook
vitaterep

 

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!