Budapesti Szkeptikus Konferencia - február 27., szombat

Budapesti Szkeptikus KonferenciaFebruár 27-én szombaton kerül megrendezésre az idei Budapesti Szkeptikus Konferencia. Idén a főtéma az energia lesz, amelyről sokat hallhatunk az áltudományok, az örökmozgókat, ingyenenergiatermelő gépeket buherálók műhelyeiből, de itt most nem igazán erről lesz szó!

Az energiakérdést, az energiatermelés kérdését sok olyan történet övezi, amelyek tudományos megalapozottsága igencsak kérdéses. A konferencia délelőtti részében előadásokat hallgathatunk meg a különféle energiaforrásokról. Elfogultan - a tudomány oldaláról. Úgy gondoljuk, hogy ez az elfogultság, a tudományos módszer elfogadása kell hogy legyen az egyik, sőt meghatározó dolog mindazon fontos gazdasági, politikai döntések meghozatalában, amelyek az energiakérdést érintik.

Délután a szokványosabb szkeptikus témák kerülnek terítékre - többek közt levetítésre kerül a Szkeptikus Társasaság szakértői részvételével készült Kételkedem, tehát vagyok! című 52 perces film is.

Meg kell említenünk, hogy a Budapesti Szkeptikus Konferencia nem a Szkeptikus Társaság, hanem a Műegyetem Fizikai Intézetének rendezvénye; bár a három főrendezőből ketten társaságunk tagjai. És természetesen a Szkeptikus Társaság jószívvel ajánlja minden racionálisan gondolkodó, valamint nyitott ingadozónak, hogy jöjjön el szombaton a konferenciára, és kérdezzen bátran!