Csoda vagy agyunk játéka? Jézus Püspökladányban

ParedoliaMár az Egyesült Államokban is terjed a hír,hogy Jézus megjelent Püspökladány határában.

"A Google térkép szolgáltatásán, a műholdas felvételek között lehetett rábukkanni a furcsa természeti jelenségre, amit szemfüles internethasználók le is fényképeztek. A Püspökladány térségében látható arcmás pár órával később már nem volt látható, de a fotó így is bejárta a világsajtót." - írja a Borsodonline.

Imádom, hogy az újságíró még annyira se kíváncsi, hogy megnyissa a maps.google.com oldalt, és maga is megpróbálja megkeresni, amiről ír. Nekem három percembe tellett megtalálni.

És ha már maga is megtalálta volna, akkor azt is leírhatta volna, hogy mindez nem Jézus különleges képességeit igazolja (mert miért is pont szántóföldön, pirítóson, ablaküvegen akarna megjelenni), hanem agyunk működését. Jézus nem a szántón jelenik meg, hanem az agyunkban. Hasonlóan vélünk emberarcot, emberalakot felismerni a Mars hegyeiben, köveiben, felhőkben sőt az ébresztőóra hátoldalán.

Mindez az úgynevezett pareidolia jelenség, azaz agyunknak az a viselkedése, hogy igyekszik mindenben ismert formákat felismerni - néha még akkor is, ha az a valami nincs is valójában ott. Úgy tűnik, hogy leginkább arcot ismerünk fel mindenben - ennek a képességnek minden valószínűséggel fontos szerepe van, lévén hogy társas lények vagyunk.

Forrás: Index

Rövid keresgélés után megtaláltuk Szűz Máriát is a kisdeddel Püspökladánytól keletre Tilalmastanya mellett (a Google képen felfele van dél; koordináták: 47.350474, 21.172988):

Szűz Mária a kisdeddel