Megoldja-e a globális felmelegedés problémáját Egely találmánya?

Ahogy már beszámoltunk róla, Egely György mérnök az egyik párt színeiben indul a helyhatósági választásokon. Most egy interjút is olvashatunk vele, amiben már elképzeléseiről is ír:

"Nemrég készítettünk egy széndioxid-bontó készüléket, a világon először, ami kicsi, könnyű és az autó kipufogójára téve a széndioxidot szétválasztja szénné és oxigénné. Ezzel az egész üvegház-hatás probléma megoldható lenne... Maga a készülék készen van, bemutattuk itthon sokszor. A teljes közöny fogadta. Most külföldön keresünk befektetőt."

Csak hogy jobban értsük: tehát a motor a levegő oxigénjének segítségével a benzint széndioxiddá és vízzé égeti el. A felszabaduló (égési) energia hajtja az autót. Az energia egy részét azonban az egely-féle szerkezettel a hajtás helyett arra használnánk fel, hogy a széndioxidot szénné és oxigénné bontsuk. Valaki kiszámolná az energia-egyenleget?

És ha már itt tartunk, akkor szeretnénk emlékeztetni arra, hogy Egely csapata két évvel ezelőtt pályázatot írt ki örökmozgó szerkezet építésére 3 és féll millió forint díjazással. Egelytől tudjuk, hogy temérdek működő örökmogó és ingyenenergiatermelő gép van. Ennek ellenére a pályázat további sorsáról nem hallottunk semmit. Sőt, maga a kiírás is lasanként eltűnt az Ufómagazin oldalairól. A Szkeptikus Blogon még elolvasható a kiírás teljes szövege.

Forrás: Index