Földönkívüli anyag az esőben?

Egy évekkel ezelőtti hír bukkant fel újra a napokban. 2001-ben India egy részén szokatlan vörös eső esett. Az Indiában élő Godfrey Louis fizikus öt évvel később cikkeket közölt az esőben talált részecskékről. Szerinte minden földi eredet kizárható, az anyag DNS -t nem tartalmaz, és szaporodik. A színes eső nem nagyon ritka jelenség, és általában akár távoli területekről származó por okozza a színt, de a 2001-es hivatalos indiai jelentés szerint az ottani esőben a zöldmoszatok közé tartozó Trentepohlia nevű vörös színű növény spórái kerültek nagy mennyiségben. Akkor sok napon keresztül esett ilyen eső, és a kutatók a környék fáinak kérgén nagy mennyiségben találták meg ezt az algafajt.

A hírek néha gombaspórákról beszélnek. A zavart valószínűleg az okozza, hogy a Trentepohlia alga egyes fajtái gyakran élnek együtt speciális primitív gombákkal szimbiózisban. Az ilyen együttesek alkotják a zuzmókat, amelyek közül sok előszeretettel telepszik mag a fák kérgén, mint az indiai esetben említett változat is. Egyébként a vörös színt az alga sejtjeiben a klorofil zöldjét elfedő karotinoidok okozzák

Nem tudtuk kideríteni, hogy miért került elő most ismét ez a hír, de azt olvasva, az egyre vadabb feltételezések eléggé aláássák a komolyságát [Frissítés: a lent említett 2010-es cikk volt a kiváltó ok]:

"... Másik furcsa tulajdonságuk, hogy UV-fénynek kitéve elkezdik változtatni a színüket, méghozzá egy meghatározott minta szerint. A kutatócsoport szerint ez a minta nagyon hasonlít a Földtől 2300 fényévre levő HD44179 csillag fénykibocsátásának váltakozására."

Ugyan nem teljes kizárt, hogy más égitestekről egyszerű életformák szaporodóképes formában eljussanak a Földre (egyesek szerint magasabbrendű intelligens formák évtizedek óta ide járnak embereket elrabolni és kísérleteket végezni rajtuk), de az egyszerűbb, földi eredetű magyarázatok sokkal valószínűbbek. A különféle "égi jelek" földi magyarázatairól jó összefoglalás olvasható a Halojelenségek weboldalon.

Két cikk, amely a földönkívüli eredetet támogatja:

Forrás: Index

Godfrey Louis, A. Santhosh Kumar (Mahatma Gandhi University, Kottayam, India)