A Szkeptikus Kongresszus előadói: Luigi Garlaschelli

Luigi GarlaschelliLuigi Garlaschelli:
A torinói lepel titkai
2010. szeptember 17., 17:30

Luigi Garlaschelli olasz kémikus. 2001. óta kurzusadó a milánói S. Raffaele Egyetem Szerves Kémia tanszékén. Közel ötven tudományos dolgozat és szabadalom kötődik a nevéhez. Hivatalos foglalkozása mellett sok éve foglalkozik a paranormális jelenségekkel, a tudományos anomáliákkal, az áltudományokkal és rejtélyekkel. 1991. óta a az olasz szkeptikus szervezet, a CICAP tagja, ahol a kísérletezésekért felelős.

Előadásában Garlaschelli ismerteti az úgynevezett Torinói lepel történetét, valamint azokat az érveket, miszerint a lepel már csak azért sem lehet középkori hamisítvány, mivel a kor eszközeivel nem lehetett volna előállítani. Egy éve azonban Garlaschelli viszonylag egyszerű módszerekkel a lepel nagyon jó másolatát állította elő. A kongresszuson megtekinthetjük a lepel másolatát és a kémikus végigvezet minket a "lepelgyártás" lépésein.

Részletes információ a három napos angol nyelvű kongresszusól a kongresszus2010.szkeptikus.hu oldalon található, ahol egyben regisztrálni is lehet. A részvételi díj 8000 Ft, ami magában foglalja a szombati ebéd költségeit is. Mivel a regisztrációs díjak nem fedezik a kongresszus megrendezésének költségeit, ezért szívesen fogadunk további hozzájárulást is.