A Szkeptikus Kongresszus előadói: Simon Singh

Simon SinghSimon Singh:
Trükk vagy terápia – Kereszttűzben az alternatív gyógyászat
2010. szeptember 18., 09:45

Részecskefizikusi kisdoktorijának megszerzése után Simon Singh a BBC-nél dolgozott, ahol olyan műsorokat rendezett és szerkesztett, mint a Tomorrow's World, vagy a Horizon. Szintén bedolgozott a Radio4, a BBC4 és a Channel 4 csatornáknak. „A nagy Fermat-sejtés”, a „Kódkönyv” és „A Nagy Bumm” című könyveit a magyar olvasók is ismerik. Nemrég magyarul szintén megjelent könyvét az alternatív gyógyászatról – „Trükk vagy terápia” – dedikálni is fogja Singh a kongresszuson.

Ez utóbbi könyvét Simon Singh Európa első alternatívmedicina-professzorával, Edzard Ernsttel közösen írta, és úgy tűnik, darázsfészekbe nyúltak. A könyv megjelenését követően egy nyilatkozata miatt a Brit Kiropraktőrök Szövetsége hitelrontási pert indított Singh ellen. Mindez nemzetközi méretű összefogást eredményezett a racionális gondolkodás értékét hirdetők körében, és két évvel később a kiropraktőrök megszégyenülten vonták vissza keresetüket. Mindeközben szerencsére nem sikerült elterelni a figyelmet a lényegi kérdésről: tudniillik, hogy működnek-e az alternatív gyógyászati módszerek vagy sem.

Részletes információ a három napos angol nyelvű kongresszusról a kongresszus2010.szkeptikus.hu oldalon található, ahol egyben regisztrálni is lehet. A részvételi díj 8000 Ft, ami magában foglalja a szombati ebéd költségeit is. Mivel a regisztrációs díjak nem fedezik a kongresszus megrendezésének költségeit, ezért szívesen fogadunk további hozzájárulást is.